Pikáns báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Húsvét, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A masszával körös-körül kenjük be a combot. Öntsük az olajat tepsibe, tegyük bele a húst és 250 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg megbarnul, vegyük ki és várjuk meg, amíg a sütő visszahűl 160 fokra, ekkor tegyük vissza és kilónként 40 percig süssük. Szeletelés előtt negyed órát alufóliával letakarva pihentessük. Párolt zöldséggel, főtt burgonyával tálaljuk. Öntetként a lezsírozott szaftját adhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||