Naranccsal pácolt bárányborda (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg bárányborda 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A lecsepegtetett bárányborda mindkét oldalát, forró olajon, hirtelen, barnára sütjük, majd ráöntjük a páclevet, megsózzuk és fedő alatt takarékon fél órát pároljuk. A szeleteket előmelegített tálra tesszük, a levét a tejszínnel összeforraljuk és a húsra öntjük.
Főtt tésztával, burgonyafánkkal tálaljuk. Narancsszeletekkel díszítjük.