Marhacsíkok kínai kellel sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet és gyömbért összekeverjük és a vékony csíkokra vágott marhahúst beleforgatjuk. Egy órára tegyük félre. Közben a kínai kel vastag ereit vágjuk ki, csíkozzuk fel, a paprikát és a hagymát vágjuk kockára. A chilit, ízlés szerint, kimagozva és a fokhagymát apró kockára szeljük. A felforrósított olajon 5-6 perc alatt süssük át a lecsepegtetett húst, szedjük ki és az olajba dobjuk a a hagymát és a paprikát, majd két perc múlva a chilit és a fokhagymát, végül a kelt. Vigyázzunk, mert pillanatok alatt puha lesz. Végül visszatesszük a húst és az esetleg megmaradt pácot is ráöntve összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||