Gomba spenóttal és fetával sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
50 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szerecsendió 0 0 0 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott gombát egy evőkanál vajon süsük barnára. A kiolvasztott spenótot, szitában, csepegtessük le. A maradék vajat hevítsük fel és pezsgessük meg benne a lisztet, kevergetve öntsük bele a meleg tejet. Kissé sűrítsük be. fűszerezzük meg és keverjük bele a gombát és a spenótot. Öntsük tűzálló tálba és reszeljük rá a fetát. Toljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Könnyű vacsorának vagy előételnek kínáljuk.