Citrommal és rozmaringgal sült burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát vágjuk darabokra, majd a citrom kifacsart levével, az olajjal, sóval és borssal ízesítve keverjük át, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól bevonja. Terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Néha forgassuk át, hogy mindenhol piruljon. Háromnegyed óra múlva adjuk hozzá a rozmaringot és még negyed órát süssük. Köretnek ajánlom, de önmagában is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||