Citrommal és rozmaringgal sült burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát vágjuk darabokra, majd a citrom kifacsart levével, az olajjal, sóval és borssal ízesítve keverjük át, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól bevonja. Terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Néha forgassuk át, hogy mindenhol piruljon. Háromnegyed óra múlva adjuk hozzá a rozmaringot és még negyed órát süssük.
Köretnek ajánlom, de önmagában is finom.