Görög paradicsomos burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a villával összetört paradicsomokat és a vékony karikára vágott burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal. Kevergetve pároljuk a burgonya puhulásáig, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére ne maradjon leve. Grillezett húsok mellé való köret.