Tyúkhúsleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget. A paprika hegyét bevágjuk. A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, lehabozzuk és hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, éppen csak gyöngyözzön (kb. 3 óra). A levest leszűrjük, külön tálon tálaljuk a zöldségeket és a feldarabolt tyúkot. Sós vízben megfőzött csigatésztát vagy cérnametéltet szedjünk tányérba és erre tálaljuk a levest. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||