Paradicsomleves cukkinivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
3 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet cayenni bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot hámozzuk meg és daraboljuk fel. Egy lábosba öntsük bele a narancslét és két deci vizet, tegyük bele a paradicsomot és főzzük puhára. Botmixerrel törjük át, adjuk hozzá a cukrot, a borsot, a cayenni borsot és sózzuk meg. Forraljuk össze és szórjuk bele az uborkagyaluval felkarikázott cukkinit. Pár percig főzzük kis lángon, majd a tűzről levéve, keverjük bele a tejszínt.
Tálalás előtt szórjuk meg finomra metélt petrezselyemzölddel.