Zöld gazpacho (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával.
Jól behűtve tálaljuk tejfölpöttyökkel és mentalevelekkel díszítve.

Huelva- ban és Sierra Morena-ban népszerű változata a gazpachónak.