Zöld gazpacho (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával. Jól behűtve tálaljuk tejfölpöttyökkel és mentalevelekkel díszítve. Huelva- ban és Sierra Morena-ban népszerű változata a gazpachónak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||