Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a húsokat kívülről megsózzuk, óvatosan, mert a feta is sós, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
A fogpiszkálót eltávolítjuk, majd a húst középen, ferdén kettévágjuk tálalás előtt. Bazsalikomlevélkével díszítsük.
Párolt rizst, sült burgonyát adhatunk köretnek.