Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a húsokat kívülről megsózzuk, óvatosan, mert a feta is sós, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük. A fogpiszkálót eltávolítjuk, majd a húst középen, ferdén kettévágjuk tálalás előtt. Bazsalikomlevélkével díszítsük. Párolt rizst, sült burgonyát adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||