Fűszeres paradicsomszószban párolt kecskegida (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg kecskehús 0 ? ? ? ? ?
70 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára a feldarabolt kecskehúst a hagymás keveréken. Adjuk hozzá a paradicsomot, az aprított zöldfűszereket, a paprikát és sózzuk meg. Forraljuk össze, majd a serpenyőt lefedve, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát vagy ameddig a hús meg nem puhul.