Fűszeres paradicsomszószban párolt kecskegida (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára a feldarabolt kecskehúst a hagymás keveréken. Adjuk hozzá a paradicsomot, az aprított zöldfűszereket, a paprikát és sózzuk meg. Forraljuk össze, majd a serpenyőt lefedve, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát vagy ameddig a hús meg nem puhul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||