Tárkonyos sült csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az olajjal, majd tegyük sütőzacskóba. A zacskót lezárás után szurkáljuk meg és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 2 órát süssük. Daraboljuk fel és a kisült levével leöntve tálaljuk. Párolt rizst, burgonyapürét kínáljunk mellé. A friss salátáról se feledkezzünk meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||