Calabriai sózott paradicsom (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5780 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint édeskömény 0 0 0 0 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt édesköménnyel. Ráborítjuk a fedőt és lesúlyozzuk. Napfénytől védett, de meleg helyre állítjuk és 4 napig pihentetjük. Levét leöblítjük, majd lemossuk és langyos vízben fél órát állni hagyjuk. Lecsepegtetve az olívaolajon átsütjük.
Hidegen, melegen tálalhatjuk. Pirítóssal előételként, grillhúsok mellé köretként.