Calabriai sózott paradicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt édesköménnyel. Ráborítjuk a fedőt és lesúlyozzuk. Napfénytől védett, de meleg helyre állítjuk és 4 napig pihentetjük. Levét leöblítjük, majd lemossuk és langyos vízben fél órát állni hagyjuk. Lecsepegtetve az olívaolajon átsütjük. Hidegen, melegen tálalhatjuk. Pirítóssal előételként, grillhúsok mellé köretként. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||