Tavaszi lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le, almareszelőn, a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A borsót, sós vízben, főzzük roppanósra. Az olajat, a tejet és a felvert tojást keverjük el. Forgassuk össze a reszelt parmezánnal, a sütőporral összeszitált liszttel, az apróra vágott mozzarellával és a zöldségekkel. Ízesítsük sóval, borssal, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 40 percig. Melegen köretként, hidegen előételként tálaljuk.