Padlizsán cajun rákmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hústalan feltétek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre: Padlizsán cajun rákmártással
Cajun rákmártás
Padlizsán cajun rákmártással A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A padlizsánt, ha a levét kiadta, leöblítjük és szárazra itatjuk. A tejjel és kevés sóval felvert tojásba, majd a fűszeres morzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük. Forrón a rákmártással leöntve tálaljuk. Kitűnő előétel, de párolt rizzsel kínálva, főételnek sem utolsó. Cajun rákmártás A forró vajban süssük át a nagyon finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a lisztet. Ha kissé átpirult öntsük fel a tejjel és keverjük simára. Keverjük hozzá a rákhúst és forraljuk össze. közvetlenül tálalás előtt keverjük el benne a pezsgővel simára kevert tojássárgáját, de ezzel már ne forraljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||