Steak mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Hideg, Sós, Édes, Savanyú, Főtt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
3 csapott evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1/2 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1/2 dl Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 dl balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci vízzel keverjük el a hozzávalókat, a fokhagymát vágjuk ketté és úgy dobjuk bele. Csendes tűzön, kevergetve, főzzük negyed órát, majd szűrjük le, gyengéden megnyomkodva, hogy az összes leve kicsepegjen. Kihűlés után fűszerezzük készre.
Bármilyen roston vagy hirtelensült hús mellé adhatjuk.