Ráksaláta ananásszal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sós, Sütés nélkül, Hideg, Hidegvérűek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
30 dkg ananász 49 0.4 0.4 12 0.4 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 teáskanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint borsikafű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte jól csepegtessük le a levét), keverjük össze a majonézt, a ketchup-ot, a mustárt, a natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük borssal és curry-vel. Öntsük a rák, ananász egyvelegre és forgassuk össze.
Tálaljuk jéghidegen, pirítóssal.