Ráksaláta ananásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sós, Sütés nélkül, Hideg, Hidegvérűek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte jól csepegtessük le a levét), keverjük össze a majonézt, a ketchup-ot, a mustárt, a natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük borssal és curry-vel. Öntsük a rák, ananász egyvelegre és forgassuk össze. Tálaljuk jéghidegen, pirítóssal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||