Tengeri márna olajbogyóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Buli, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, kibelezett tengeri márnák hasüregébe, majd tegyük őket tepsibe. Szórjuk rájuk a vékony csíkokra vágott paprikát, egy marék apróra vágott, fekete olajbogyót, a finomra vágott 3 gerezd fokhagymát és locsoljuk meg citromlével és olívaolajjal, természetesen sót és borsot is hintsünk a tetejére. Előmelegített 170 fokos sütőben negyed órát süssük. Párolt rizzsel és spenóttal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||