Tengeri márna olajbogyóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Buli, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db márna ? ? ? ? ? ?
igény szerint olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, kibelezett tengeri márnák hasüregébe, majd tegyük őket tepsibe. Szórjuk rájuk a vékony csíkokra vágott paprikát, egy marék apróra vágott, fekete olajbogyót, a finomra vágott 3 gerezd fokhagymát és locsoljuk meg citromlével és olívaolajjal, természetesen sót és borsot is hintsünk a tetejére. Előmelegített 170 fokos sütőben negyed órát süssük.
Párolt rizzsel és spenóttal tálaljuk.