Füstölt, sült kacsamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Alufólia, Gőzölt, Gőzpároló, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kacsamelleket szórjuk meg sóval és borssal, majd, egyenként, alufóliába csomagoljuk és tálcára tesszük, ráteszünk egy másik tálcát és nehéz súllyal nyomtassuk le. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Másnap csomagoljuk ki és tegyük bambuszgőzölőbe, majd gőzöljük másfél órát. Hagyjuk kihűlni. A rizst, a cukrot és a fekete teát keverjük el. Szórjuk a keveréket, alufóliával kibélelt, wokba és tegyünk fölé rácsot. Fektessük a melleket, bőrrel felfelé, a rácsra és szorosan fedjük le. Nagy lángon kezdjük el füstölni, ha már tíz perce füstöl, vegyük le a lángot takarékra és még tíz percig tartsuk a tűzhelyen. Végül a lángot kikapcsolva, még húsz percig pihentessük. Hagyjuk a kacsamellet teljesen kihűlni, kenjük be a szójaszósszal és hintsük meg a kukorica keményítővel, majd forró olajban süssük oldalanként öt percig. Csepegtessük le alaposan és vágjuk vékony szeletekre. Friss zsemlével, ízlés szerint fűszerekkel, öntetekkel és sok zöldsalátával tálaljuk. A sütésig el lehet készíteni előre, olajba dobni, csak a vendégek érkezésekor kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||