Húspástétom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A húst, a füstölt szalonnát és a hagymát kis darabokra vágjuk. A tojásokat megfőzzük és ledaráljuk. A szalonnakockákat elősütjük, beletesszük a finomra vágott hagymát, és a csirkemellet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel ízesítjük és fedő alatt takarékon puhára pároljuk. Rászórjuk a zselatinport, beleöntjük a konyakot, a zselatinpor feloldódásáig kevergetjük, majd botmixerrel péppé zúzzuk. Belekeverjük a tojást, formába öntjük és megdermesztjük. Kiborítva, vékonyra szeleteljük, áfonyalekvárral és pirítóssal tálaljuk | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||