Vörösboros szilvamártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Desszert, Főtt, Édes, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott és feldarabolt szilvát a cukorral, a fűszerekkel és a vörösbor kétharmadával felfőzzük. Ha megpuhult a szilva, a fűszereket kidobjuk és botmixerrel összetörjük. A tűzre visszatéve a borban elkevert keményítővel összeforraljuk.
Adhatjuk sült húsok mellé, de fagylaltok, palacsinták önteteként is.