Hagymás, uborkás csirkesaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és besózzuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A csirkét kicsontozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A majonézt a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a lereszelt uborkával, a finomra vagdalt metélőhagymával, a vöröshagymával, ízlés szerint fűszerezve elkeverjük, majd összeforgatjuk a csirkedarabokkal. Hűtőben, pihentetjük egy órát és saláta levéllel bélelt tálban, pirítóssal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||