Hagymás, uborkás csirkesaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 db grill csirke 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és besózzuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A csirkét kicsontozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A majonézt a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a lereszelt uborkával, a finomra vagdalt metélőhagymával, a vöröshagymával, ízlés szerint fűszerezve elkeverjük, majd összeforgatjuk a csirkedarabokkal. Hűtőben, pihentetjük egy órát és saláta levéllel bélelt tálban, pirítóssal tálaljuk.