Rizs ősziesen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után beleöntjük a bort, beleszórjuk a rizst leöntjük az alaplével, majd felforraljuk. Fedőt teszünk rá és 170 fokos sütőbe tesszük 20 percre. Tálra borítjuk, belekeverjük a megsütött, negyedekre vagdalt gesztenyét és megszórjuk a finomra metélt petrezselyemzölddel. Önmagában is adhatjuk, parmezánforgácsokkal dúsan meghintve, de szárazabb baromfisültek igazi ünnepi körete. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||