Görög gyümölcsleves fehérborral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Meleg, Alkoholos, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
20 dkg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
20 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
1 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
20 dkg sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük és a többi gyümölccsel együtt kockára vágjuk. A narancs kicsöpögött levét, a bort, a vaníliás cukrot, a mézet és fél liter vizet a tejszínnel összeturmixoljuk. A gyümölcsökre öntjük és jól behűtjük.
Citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal tálaljuk.