Thai fűszeres marha (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst tegyük a mélyhűtőbe 20 percre, így féldermedten, vékony szeletekre tudjuk vágni. Felszeletelés után, hagyjuk, szobahőmérsékletűre, melegedni. Közben a hagymaféléket vágjuk apróra, a félbevágott paradicsom belsejét nyomjuk ki, a húsát metéljük fel. A mazsolát áztassuk be langyos vízbe. A wokban olajat forrósítunk és a marhaszeletkéket 2 percig kevergetve sütjük benne, majd a hagymát hozzáadva még két percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a mazsolát és a fűszereket. További négy percig sütjük, folyamatosan, kevergetve. A végén belekeverjük a finomra aprított korianderzöldet és lefedve állni hagyjuk, úgy négy percig. Tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított mandulával.
Párolt rizzsel tálaljuk.