Thai fűszeres marha (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst tegyük a mélyhűtőbe 20 percre, így féldermedten, vékony szeletekre tudjuk vágni. Felszeletelés után, hagyjuk, szobahőmérsékletűre, melegedni. Közben a hagymaféléket vágjuk apróra, a félbevágott paradicsom belsejét nyomjuk ki, a húsát metéljük fel. A mazsolát áztassuk be langyos vízbe. A wokban olajat forrósítunk és a marhaszeletkéket 2 percig kevergetve sütjük benne, majd a hagymát hozzáadva még két percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a mazsolát és a fűszereket. További négy percig sütjük, folyamatosan, kevergetve. A végén belekeverjük a finomra aprított korianderzöldet és lefedve állni hagyjuk, úgy négy percig. Tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított mandulával. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||