Fűszeres nyúl diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db házinyúl ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek gyökerét és csúcsát levágjuk, majd a nyúldarabokkal együtt a burgonyarétegre rakosgatjuk. Ráterítjük a szalonnaszeleteket, aláöntjük a bort és a diszkoszt lezárjuk. Bő órára a parázsba temetjük. A burgonyát és a nyulat tányérokra osztjuk, a fokhagymát, külön, pirítóssal tálaljuk mellé.