Joghurtos eperparfé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
6 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
50 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a masszába forgatjuk. Egy folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. A tetejét sűrűn beborítjuk babapiskótával. A fóliát ráhajtva mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk. Tálalás előtt, fél órával, a hűtőszekrény normál részébe tesszük, majd tálra borítjuk. Néhány szép eperszemmel, mandulalapocskával, citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.