Sárgarépa aranyburokban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított répát vékony szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olaj-vaj keverékre dobjuk a répát és a hagymát és kevergetve, kis lángon roppanósra pároljuk. Megfűszerezzük, beletesszük a mézet és a cukrot. Nagy lángon a cukor karamellizálódásáig pirítjuk. Keverjük át, hogy a karamell minden darabot bevonjon. Vigyázzunk, ha megég megkeseredik.
Grill vagy szárazabb sült húsok mellé adhatjuk.