Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre: Zöldbabos zöldsaláta
Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel
Zöldbabos zöldsaláta A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a hozzávalókat, majd tálalás előtt átforgatjuk az öntettel és megszórjuk szárazon pirított fenyőmaggal. Grissinit kínáljunk mellé. Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel Az ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot egy tálba teszem és habverővel elkeverem. Hozzáadom az olajat és tovább keverem, amíg egyneművé válik. Végül belekeverem a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát. Lehetőleg frissen készítsük vagy a zöldfüszereket csak tálalás előtt adjuk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||