Csirkemell zöldborsóval és rákkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Húsfélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
3 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vágjuk kockára, majd a felforrósított vaj-olaj keveréken süssük pirosra. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a zúzott fokhagymával. Ha majdnem puha, keverjük bele a mélyhűtött zöldborsót és a garnélát. Mire átforrósodik el is készül. Végül öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Néhány szép garnélával és citromgerezddel díszítsük.
Rósejbnit adhatunk köretnek.