Croque-monsieur (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki!
Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, fordítsuk meg a többit és a másik oldalát is pirítsuk meg. A duplán pirított kenyerek egyik oldalát vajazzuk meg, majd terítsük rá a sonka és a sajtszeletet. Gyengén borsozzuk meg, majd a az egy oldalon pirított kenyerek sült oldalát megvajazva ráborítjuk a tetejére. Kissé nyomjuk össze és tegyük vissza grill alá, amíg aranybarna nem lesz. Átlósan kettévágva tálaljuk.
Ezt az egyszerű melegszendvicset kínálják Franciaország szerte, bisztrókban és elegáns éttermekben egyaránt.