Mascarponés, őszibarackos fagylalt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
20 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe dobjuk a mascarpónéval és a tejszínnel együtt. Ízlés szerint édesítsük mézzel. Nagy fordulaton keverjük masszává, majd kanállal szaggassuk a baracklapokra. Azonnal tálaljuk.
Díszíthetjük tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével.