Mascarponés, őszibarackos fagylalt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe dobjuk a mascarpónéval és a tejszínnel együtt. Ízlés szerint édesítsük mézzel. Nagy fordulaton keverjük masszává, majd kanállal szaggassuk a baracklapokra. Azonnal tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||