Hekkfilé finom füvekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csapott evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük tepsibe, úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Kanalazzuk a szeletek tetejére a pácot.
Előmelegített, forró sütőben süssük 8 percig.
A szeletekre öntsük rá a szaftot, krumplipürével vagy főttkrumplival tálaljuk.