Harcsaszelet rántva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bőséges, középforró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Nem intenzíven halízű, de finom, kellemes állagú a harcsa. Párolt rizzsel, zöldségekkel vagy sült burgonyával körítsük, adhatunk mellé tartármártást is. Vigyázzunk azonban, hogy ne nyomjuk el a hal ízét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||