Pásztortarhonya csirkemellel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük bele a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve, kezdjük párolni, fedő alatt, kis lángon. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós. Közben a tarhonyát, a megmaradt olajon, kevergetve, pirítsuk barnára. Ne nagy tűzön tegyük, hogy jól átpiruljon, de ne égjen meg. Öntsük a csirkemelles keverékhez és öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya térfogata volt. Fedő alatt főzzük, amíg a felszínről eltűnik a folyadék, majd a lángot lezárva, hagyjuk pihenni tíz percig. Tálalás előtt pecsenyevillával keverjük át. Salátát vagy idénysavanyúságot adjunk hozzá. Ha laktatóbban akarjuk, főzhetünk bele néhány szem felkockázott burgonyát is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||