Pásztortarhonya csirkemellel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
50 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük bele a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve, kezdjük párolni, fedő alatt, kis lángon. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós. Közben a tarhonyát, a megmaradt olajon, kevergetve, pirítsuk barnára. Ne nagy tűzön tegyük, hogy jól átpiruljon, de ne égjen meg. Öntsük a csirkemelles keverékhez és öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya térfogata volt. Fedő alatt főzzük, amíg a felszínről eltűnik a folyadék, majd a lángot lezárva, hagyjuk pihenni tíz percig.
Tálalás előtt pecsenyevillával keverjük át.
Salátát vagy idénysavanyúságot adjunk hozzá.
Ha laktatóbban akarjuk, főzhetünk bele néhány szem felkockázott burgonyát is.