Caprese saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint balzsamecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven csepegtetünk rá olívaolajat és kevés balzsamecetet. Bazsalikom levélkékkel díszítve, hidegen tálaljuk.
Grissinit vagy focacciát adjunk mellé.