Grillezett tintahal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A tintahalat kívül-belül tisztítsuk meg. Az olívaolajba szórjuk bele a fűszereket, csavarjuk bele egy citrom levét, majd sóval borssal ízesítve öntsük a tintahalra, a pácot a tintahalak belsejébe is kenjük bele. Bő órát hagyjuk hűtőben pihenni. Közben a vajat felhevítve, majd a lángot eloltva keverjük bele a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Jól lecsepegtetve grillrácson, oldalanként, két percig sütve, adjuk asztalra. A vajas mártással leöntve, citromgerezdekkel körülrakva, sült burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||