Spagetti tenger gyümölcseivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és a konzerv paradicsommal. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödésig főzzük. Dobjuk ki a babérlevelet és szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a ragu ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!
Közben, előírás szerint, megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.