Fűszeres rizzsel töltött kalamári (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Töltött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Hidegvérűek, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük be. A burgonyát, a paradicsomot és a hagymát vágjuk kockára, majd keverjük el az apróra vágott chilivel, a megmaradt fokhagymával, az oregánóval és terítsük kiolajozott tepsibe. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a töltött tintahalat és csepegtessük meg olajjal, hintsük meg sóval és borssal. A tepsit szorosan fedjük le alufóliával és süssük 175 fokra előmelegített sütőben egy órát.
Frissiben tálaljuk.