Erdei marharagu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá és, majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, kevergetve zsírjára sütjük. Hozzáöntjük a vörösbort és, ha a levét elfőtte felöntjük a tejszínnel, enyhe sűrűsödésig forraljuk. Burgonyafánkkal vagy knédlivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||