Meggyes-mákos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Buli, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tejet felforralom és kevergetve feloldom benne a cukrot és a sót, majd hozzáadom a mákot és a fahéjt. Hagyom kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverek hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a máktöltelék felét az egyik hosszanti szélére simítom, majd ráteszem, a kimagozott meggy felét, kicsit bele is nyomkodom. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm. Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt meghintem porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||