Párolt fehér káposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a babérlevelet és fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. Ha elkészült, borecettel ízesítjük.
Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom.