Párolt fehér káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a babérlevelet és fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. Ha elkészült, borecettel ízesítjük. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||