Almakompót (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Köretek, Főétel mellé, Desszert, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Meleg, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, a levét kicsavarjuk, majd fazékba szűrjük. Felöntjük vízzel és ebbe dobáljuk, a meghámozott, kicsumázott, negyedekbe vágott almát. A víz bőven lepje el az almát. Szórjuk bele a citromhéjat és a fűszereket, majd ízlés szerint cukrozzuk meg. Forraljuk föl a vizet és pár percig főzzük az almát, maradjon roppanós, a hűlés során még tovább puhul és nem gusztusos ha péppé fő. Hideg vízbe állítva gyorsítsuk meg a lehűlést. A citromhéjat dobjuk ki, mert az állás során megkeserítheti a levet. Tálalhatjuk önmagában vagy kímélő köretnek. A leve hidegen finom üdítő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||