Palermói töltött paprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
3 db szardella ? ? ? ? ? ?
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Evőkanálnyi, felhevített olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, kapcsoljuk le a lángot. keverjük hozzá a felvagdalt szardellafilét, mazsolát, fenyőmagot, kapribogyót, ízesítsük sóval és borssal, végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt. A paprikák szárát vágjuk le és a paprika ereit és magjait távolítsuk el. A morzsás keveréket töltsük a paprikákba, majd helyezzük vissza a levágott részt és a paprikákat, bekenve olajjal, helyezzük tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben, süssük 45 percig.
Hidegen, melegen kitűnő előétel.