Nyúlpaprikás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg házinyúlhús 158 21 8 0.4 0 71
10 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Zsíron megpirítjuk az apró, kockára vágott császárszalonnával a reszelt vöröshagymát, 1 evőkanálnyi paprikát keverünk hozzá. Az apró darabokra vágott nyúl húsát szűrőkanálba tesszük, leforrázzuk, majd a hagymára téve kissé megpörköljük. Ezután megsózzuk, 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. 2 evőkanál ecettel vagy vörösborral elkevert tejfelt öntünk rá, jól összekeverjük és felfőzzük.
Burgonyapürét vagy vajas galuskát tálalunk hozzá.