Kolbászos kelkáposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
6 szál olasz kolbász 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg kissé összeesik. Forgassuk bele a kis kockára szelt almát és az édesköményt, öntsük fel az alaplével vagy vízzel és a kolbászokat visszatéve, fedő alatt kis lángon pároljuk, bő fél órát. A fedőt levéve a levét süssük el. Frissen tálaljuk barna vagy fehér kenyérrel.