Kolbászos kelkáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg kissé összeesik. Forgassuk bele a kis kockára szelt almát és az édesköményt, öntsük fel az alaplével vagy vízzel és a kolbászokat visszatéve, fedő alatt kis lángon pároljuk, bő fél órát. A fedőt levéve a levét süssük el. Frissen tálaljuk barna vagy fehér kenyérrel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||