Rizses-babos tortilla (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Göngyölt, Töltött, Sós, Csípős, Zöldség, Tésztafélék, Gabonafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg és hagyjuk kihűlni vagy maradékot használjunk. A babot és a kukoricát csepegtessük le és a babot öblítsük le. A chilit, kimagozva, metéljük finomra. Az újhagymát, zöldjével együtt vágjuk vékony karikákra. A paradicsomot magozzuk ki és vágjuk apró kockára. Forgassuk össze a hozzávalókat, közben ízesítsük sóval, borssal és a lime kicsavart levével. A tortillalapokat kenjük meg vékonyan olajjal és serpenyőben melegítsük át. Hosszanti csíkban töltsük be a tölteléket és a két szélét hajtsuk rá. A tetejére kanalazzunk tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.