Tárkonyos raguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Hétvégi ebéd, Bogrács, Sült, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben adjunk hozzá sót és borsot. Dobjuk bele a rizst és a kis kockára vágott burgonyát. Ha minden megpuhult, adjuk hozzá a finomra vágott ecetes tárkonyt és folytonos keverés mellett öntsük bele a tojások fehérjét. A tojások sárgáját keverjük bele a tejfölbe, majd némi levessel felhígítva öntsük a fazékba, de ezzel már ne forraljuk. Tálaláskor mindenki maga ízesíti a tárkony levével. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||