Tárkonyos raguleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Hétvégi ebéd, Bogrács, Sült, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecetes tárkony 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 maréknyi rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben adjunk hozzá sót és borsot. Dobjuk bele a rizst és a kis kockára vágott burgonyát. Ha minden megpuhult, adjuk hozzá a finomra vágott ecetes tárkonyt és folytonos keverés mellett öntsük bele a tojások fehérjét. A tojások sárgáját keverjük bele a tejfölbe, majd némi levessel felhígítva öntsük a fazékba, de ezzel már ne forraljuk.
Tálaláskor mindenki maga ízesíti a tárkony levével.