Szalonnás, hagymás rántotta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Sörözés, borozás, Előételek, Reggeli, Szabadban, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott szalonnát serpenyőben ízlésünk szerint kisütjük. A pörcöt kivesszük a zsírból és a félkarikára vágott hagymát megpároljuk benne. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A kisült szalonnát a serpenyőbe visszatesszük, majd a tojást ráöntjük. Kevergetve, emelgetve a kívánt állagúra sütjük. Pirospaprikával meghintve, paradicsommal, zöldpaprikával és friss puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||