Olajbogyós surimi saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mesterszakacs.eu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Bálint nap, Hirtelen sült, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
40 dkg surimi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra vágott surimit, a salátamixet és a felkarikázott olajbogyót óvatosan összeforgatjuk és ízlésesen tányérokra halmozzuk. A felnegyedelt keménytojással díszítjük.
Étkezéskor mindenki maga sózza, borsozza ill. ízesíti olajjal és ecettel.